Artikelen over bushcraft

Een leuke hobby levert leuke verhalen op. Lees maar!

Bushcraft is een verzamelnaam voor vaardigheden die nodig zijn om in de natuur te verblijven. Bushcraft is wat anders dan survival; iemand die wil overleven, wil feitelijk zo snel mogelijk weer in de bewoonde wereld zijn. Een bushcrafter gaat verder. Hij wil juist in die natuur zijn en het verblijf er zo aangenaam mogelijk maken. Bushcraft is populair:  kijk maar naar de vele tv-programma’s op zenders zoals Discovery Channel. Natuur is niet alleen om naar te kijken, maar ook om te gebruiken.

Sinds een paar jaar ben ik actief voor de Stichting Bushcraft. De Stichting Bushcraft bedient de groeiende groep bushcrafters in Nederland. We organiseren bushcraftweekenden op verschillende terreinen in Nederland.  Voor de website schreef ik ook enkele bijdragen over bushcraftweekenden:

februari 2015 : http://www.stichtingbushcraft.nl/2015/02/verslag-van-bushcraftweekend-in-baarn/

mei 2014 : http://www.stichtingbushcraft.nl/artikelen/formule-bushcraftweekend-blijft-verrassen/

oktober 2013: http://www.stichtingbushcraft.nl/artikelen/geslaagd-bushcraftweekend-op-veluwe/

april 2013: http://www.stichtingbushcraft.nl/artikelen/impressie-van-een-bushcraftweekend/

Ook de regionale kranten van Wegener besteedden aandacht aan kamperen op een natuurlijke manier: Artikel over winterkamperen in de Reizenbijlage

Voor Hoogtelijn, het blad van de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) schreef ik een verhaal over bushcraft met kinderen. Klik op onderstaande link. Het verhaal staat op de pagina’s 28 t/m 30.

http://issuu.com/nkbv/docs/01_84_hoogtelijn_03_2013#

En voor Geertje Jansen van Wandeloogst.nl schreef ik in maart 2014 een artikel over wildpluk in de stad: Artikel

Voor Rewilding Europe schreef ik een Engelstalig verslag van een reis in Portugal in mei 2014.